Şu anda bu günlükte yayınlanan yüzüncü yazıyı okuyorsunuz. Çok çok yüksek olasılıkla -ve hüzünlü bir şekilde- bu gönderi, sizin bu günlükte okuduğunuz yüzüncü yazı değil. Açıkçası benim dışımda herhangi birisinin bu günlükteki her yazıyı okuduğunu sanmıyorum. Aslında bunu beklemiyorum da. Günlükteki yazıların tamamının hitap ettiği tek kişi ben olduğum için sadece ilginizi çeken yazıları okumanızdan daha doğal ne olabilir…

Her ne kadar yukarıdaki hadisenin çok güzel bir şekilde farkında olsam da, arada bir bencil ve şımarık bir şekilde “keşke herkes her yazdığımı okusa” diye düşünüyor olacağım ki bu günlüğün 100. yazısını onun ta kendisine ayırmaya karar verdim.

Fakat öncelikle yorumları ile katkıda bulunan ve bu günlüğe değer katanlara çok teşekkür etmeliyim. Bence okurlar ve yorumları, bir günlüğün değerinin üç çeyreğinden fazlasına tekabül ediyorlar; günlük yazarının fonksiyonu ise çoğu durumda doğru kişilerin birbirleri ile buluşması için zemin hazırlamaktan ibaret oluyor. Paylaştığınız düşünceleriniz, geri beslemeleriniz ve tavsiyeleriniz için ne kadar teşekkür etsem azdır. Öte yandan sessiz de olsa takip eden ve paylaşan herkese de selam olsun.

Sizlerin gözünden bakıp değerlendiremeyeceğim için kendi değerlendirmelerimden yola çıkarak “Meren’in Fotoğraf Günlüğü” içinde yer alan en çok sevdiğimleri bir kaç kategori altında listelemeye karar verdim (kim bilir, belki günlüğün yalnızca bir kaç okuru olduğu zamanlardan kalma bazı yazılar ilginizi çeker). Sıralama rastgele, istediğiniz yazıdan başlayabilirsiniz ;)

Hazırlarken en çok keyif aldığım photo-essay‘ler:

Üzerinde çalışırken en çok keyif aldığım fotoğraf projeleri:

En hastası olarak yazdığım gezi yazıları:

Sanat ve fotoğraf üzerine düşüncelerime dair en çok ipucu veren denemeler, düşünceler:

Bir adet yarım kalmış proje:

Bir adet herkesin okumasını dilediğim yazı:

Yazıları okurken beni nasıl hatırlamanızı istediğim:

(SB-900 flash sahibi oldum da, onun havasını atıyorum ;) bir kaç gün sonra “beni böyle hatırlamasalar çok daha iyi olurmuş aslında” diye düşünerek bu fotoğrafı değiştirebilirim).