Söz verdiğim Pinhole yazısını halâ tamamlayamadığımın farkında olmadığımı sananlar yanılıyorlar. Kesinlikle devam edeceğim. CCD sensörümüz bozduktan hemen sonra sipariş ettiğim temizleme edevatının gelmesinin üç hafta sürmesi bu gecikmenin en büyük mesulü aslında.

Biraz vakit ayırıp meren.org’un anasayfasını biraz düzenledim. Yarın da devam edeceğim. İki satır kod yazarak galerimi istediğim gibi oluşturmama olanak sağlayan digikam‘a ve geliştiricilerine teşekkür ederim.

Bu arada bu içeriksiz blog entry’sini bir kaç müthiş fotoğrafçı ile bitireyim ki rss feed’lerinizden beni silmeyin:

Andrzej Dragan: Bazılarımıza klişe, yeterince fotoğraf izlememiş olanlarımıza ise etkileyici gelebilecek portre çalışmalarının sahibi. Yetenekli birisi olmadığını söyleyenleri ciddiye almayalım, alanları uyaralım.

Jan Saudek: Müthiş bir insan, fotoğraf idolü. Özellikle 1966 – 1970 yılları arasında yaptığı çalışmalar bile bir ömür için fazla sayılabilecek bir üretim ve verimliliğin eseri bence. Vaktiniz varsa Suadek’in fotoğraflarını dikkatle inceleyin, bu kadar istikrarlı ve az materyal ile istediğini sunabilen kaç fotoğrafçı var acaba diye sorun kendinize.

Bu iki fotoğrafçı ile ilgili düşüncelerinizi yorumlarda görmek ve tartışmak isterim diyeceğim ama, yorum yazacak kadar fazla insan tarafından takip edilmediğimi tahmin ettiğim için susmayı yeğliyorum ;)